2021-01-20

ДТЕК висловив позицію щодо звинувачень ПАТ «Центренерго»

На сайті ДТЕК з`явилася офіційна позиція компанії щодо звинувачень ПАТ «Центренерго» у спробі підвищення ціни на вугілля. Нижче наведено повний її текст: 

" - Загальний обсяг вугільної продукції, яку ДТЕК має відвантажити до квітня 2021 року, становить 600 тис. тонн. На прохання ПАТ «Центренерго» в листопаді-грудні 2020 року вугледобувними компаніями Групи ДТЕК забезпечено постачання 400 тис. тонн вугілля, що на 100 тис. тонн вище плану-графіка, визначеного договором.

- На прохання ПАТ «Центренерго» ДТЕК здійснює постачання вугілля у випередження до графіку поставок, передбаченого договором.

- На січень «Центренерго» було узгоджено поставку вугілля обсягом 50 тис. тонн, яке найближчими днями прибуде на адресу ТЕС ПАТ «Центренерго». Цей обсяг вугілля відповідає передоплаті, яку внесло ПАТ «Центренерго» (106 млн. грн), та умовам, зафіксованим у спеціфікації до договору (1650 грн/т).

- ДТЕК в повному обсязі виконує взяті на себе зобов’язання, що закріплені у договорі з ПАТ «Центренерго», та вважає будь-які маніпуляції та перекручування фактів – спробою перекласти відповідальність за непрофесійну підготовку до ОЗП. Закликаємо ПАТ «Центренерго» більш відповідально підходити до планування та своєчасно оцінювати ризики".