2021-09-30

Петербург першим у Вірджинії перевів муніципальні авто на біо-ЗВГ

Петербург став першим містом у штаті Вірджинія, який перевів муніципальні автомобілі на відновлюваний газ: 49 поліцейських машин було переобладнано з бензину на зріджений біогаз. У презентації оновленого автопарку брали участь представники властей міста, Virginia Clean Cities, Alliance AutoGas та Рада з питань освіти та досліджень у галузі пропану (PERC). 

Аллейн Харнед, директор Virginia Clean Cities, сказав, що після переведення бензинових авто на біогаз очікувана економія становитиме близько $ 1000 на кожен автомобіль. За даними Virginia Clean Cities, [багато] населених пунктів у США вже перейшли на звичайний автогаз, однак відновлюваний біо-ЗВГ виділяє менше вуглецю, ніж його традиційний аналог. При цьому він має ті ж фізико-хімічними показники, що й традиційний ЗВГ, тому для його широкого використання можуть бути використані існуючі АГЗС.

«Відновлюваний ЗВГ з великим успіхом вже використовується декількома автопарками по всій країні, - сказав Такер Перкінс, президент і генеральний директор PERC. - Широке поширення біо-ЗВГ дозволить значно скоротити викиди без дорогої модернізації діючої інфраструктури».