2021-09-30

За 5 років «Шебелинкагазвидобування» провела 3065 кв км 3D-сейсміки та запустила 169 свердловин

Пресслужба дивізіону "Нафтогаз. Розвідка та Видобування" опублікувала інформацію про те, що з 2016 року на об’єктах підрозділу проведено 3065 кв км сейсморозвідки 3D та 1079 пог. км сейсморозвідки 2D, запущено в роботу 169 нових свердловин. 

«Найважче було, коли нам не видавали спецдозволи на користування надрами. З 2006 по 2014 роки компанія взагалі не отримала жодного спеціального дозволу. Це призвело до значного сповільнення процесу нарощування ресурсної бази вуглеводнів та не дало можливості суттєво збільшити видобуток газу в ті роки. Наразі ситуація із доступом до надр покращилася. Ресурсний портфель Укргазвидобування поповнився новими ділянками. Україна має значний потенціал для нарощення видобутку блакитного палива. І наше головне завдання – знайти та освоїти нові поклади вуглеводнів. Ми ведемо активну геологорозвідку» - на цьому наголосив головний геолог "Шебелинкагазвидобування" Денис Пуц.

У матеріалі зазначалося, що попереду у підрозділу такі великі проєкти як дорозвідка Шебелинського родовища, розвідка нових перспективних площ, дослідження нових ділянок, отриманих в межах угод про розподіл продукції.