2021-09-30

Геологічний музей КНУ прийняв участь у підготовці проєкту «Просвітництво: розум і почуття»

Геологічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка прийняв участь у підготовці виставкового проекту Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків «Просвітництво: розум і почуття». Про це повідомляється на сайті інституту геології КНУ ім. Т. Г. Шевченка.
 
Проєкт присвячено поєднанню культури, мистецтва та науки у 18 ст. На виставці експонуються твори з живопису, скульптури, декоративного мистецтва тощо, які висвітлюються через Просвітництво.
 
Музей надав зразки кварцу, польового шпату, каоліну, щоб відвідувачі змогли побачити з якої сировини виробляється порцеляна, фосилії, які були популярні у колекціонерів того часу. Представлений зразок базальтового стовпчика був диковинкою у 18 ст. Зображення відкритого у ті часи природного відслонення таких базальтів часто зустрічалося на гравюрах і було предметом численних наукових дискусій щодо їх походження.
 
Відкриття виставки відбулося 23 вересня 2021 і буде тривати 2 місяці. На фото директор Геологічного музею професор Нестеровський В.А. під час відкриття виставки.