2017-07-13

ПАТ «Укргазвидобування» запустило свердловину № 201 на Солохівському родовищі

ПАТ «Укргазвидобування» завдяки роботам з інтенсифікації пластів запустило свердловину № 201 на Солохівському родовищі (Полтавська область) з дебітом, що динамічно зростає.

Дебіт свердловини до проведення робіт з інтенсифікації становив 0 куб. м на добу, після – 170 тис. куб. м. На сьогодні дебіт досяг позначки у 408 тис. кубометрів та продовжує зростати. Компанія очікує вийти на показники дебіту у 550 тис. куб. м газу. 

Варто зазначити, що роботи з інтенсифікації проводив зовнішній підрядник – румунська компанія Tacrom, яка стала переможцем торгів за електронною системою Prozorro.

«Завдяки реформам уряду та НАК «Нафтогаз України» УГВ має можливість залучати спеціалізовані іноземні сервісні компанії, робота яких уже дає позитивні результати: видобуток газу збільшується. Кожна така свердловина, як на Солохівському родовищі, – це близько 200 млн куб. м додаткового газу на рік, які Україні не потрібно буде імпортувати», – зазначив голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

Нагадаємо, що у березні 2017 року Укргазвидобування ввело в промислову експлуатацію нову свердловину у Харківський області із дебітом більше 1 млн кубометрів газу на добу, яка є найбільшою за часів незалежності