2021-11-17

Німецька RWE інвестує €50 млрд у «зелену» енергетику до 2030 року

Німецька енергетична компанія RWE — найбільший виробник електроенергії в Німеччині — має намір у рамках стратегії Growing Green («Зелений розвиток») інвестувати €50 млрд у розвиток «зеленої» енергетики до 2030 року. Основний бізнес компанії — виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії та газу.

Нова програма RWE передбачає значне збільшення темпів розширення проєктів. Компанія має намір збільшити середній виробіток на таких проєктах за рік на 1,5 гігават, у майбутньому - до 2,5 гігават на рік.

При цьому щорічне збільшення скоригованого прибутку в основній діяльності компанії до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації (EBITDA) має становити 9%. RWE також зробила заяву про підвищення прогнозу на 2022 рік фінансовий.

Німеччина є найбільшим енергетичним ринком у Європі. Вона входить до списку лідерів із розвитку ВДЕ у ЄС. У просуванні генерації електроенергії на основі сонця та вітру в країні активну участь бере уряд шляхом надання субсидій та пільг для проектів ВДЕ, а також сприятливих регуляторних рішень.

Нині на частку газу припадає 30,6 % генерації електрики, мазуту — 28,6 %, сонця і вітру — 16,8 %, вугілля — 16,6 %. У планах Німеччини — консервація всіх атомних електростанцій до 2023 року та повна відмова від використання вугілля до 2038 року.