2021-09-22

Нігерія вимагає збільшення квоти на видобуток нафти

Нігерія просить партнерів по угоді ОПЕК+ підвищити її базовий рівень видобутку, який використовується для визначення квот на видобуток. Про це повідомляє OilPoint

За його словами, рішення з цього питання поки не прийнято.

Базовий рівень видобутку в угоді – це відмітка, від якої відрахувуються квоти на видобуток. Згідно з матеріалами секретаріату ОПЕК+, базовий рівень видобутку нафти Нігерії становить 1,829 млн б/д.

Питання про перегляд референсних рівнів виникло в ОПЕК+, коли країни почали відновлювати видобуток нафти з весни цього року. Першими його підняли ОАЕ, які наполягали на підвищенні показника з 3,2 млн б/д до 3,8 млн б/д.

Після довгих переговорів, країни, нарешті, дійшли згоди і базовий рівень видобутку був змінений відразу для декількох країн.

З травня 2022 року базовий рівень видобутку в угоді для Росії і Саудівської Аравії буде підвищено з 11 млн до 11,5 млн б/д, для ОАЕ – з 3,17 млн ​​до 3,5 млн б/д, для Іраку – з 4,65 млн до 4,8 млн б/д, а для Кувейту – з 2,8 млн до 2,96 млн б/д. Сама угода взагалі продовжується після квітня до кінця 2022 року.