2021-03-26

На шельфі Чорногорії розпочалися геологорозвідувальні роботи

Бурові роботи на даній ділянці займуть 4-5 місяців, в цілому концесійну угоду на розвідку і видобуток з урядом країни консорціум підписав на 7 років. 

До буріння на шельфі Чорногорії приступив консорціум (50 на 50) італійської Eni і НОВАТЕК, повідомляють в італійській компанії, пише OilCapital. Буріння свердловини на 5-му блоці почалося в 27 км від берега c допомогою бурової Topaz-Driller, яка належить Vantage Drilling International. Глибина води в цьому районі становить 100 м. Роботи займуть 4-5 місяців, уточнив представник Eni. Раніше повідомлялося, що в 2021 році передбачається буріння двох свердловин - глибиною на 6,5 км і 1,5 км.

Концесійну угоду про розвідку і видобуток вуглеводнів на чотирьох шельфових блоках в Чорногорії (4,5,9 і 10) консорціум підписав з урядом Чорногорії у вересні 2016 року.

За словами міністра енергетики Чорногорії Володимира Каваріча, Eni і НОВАТЕК зможуть вести геологорозвідку на 4 блоках протягом 7 років. За цей період партнери інтестуватимуть в операції в Чорногорії 88 млн євро.