2021-03-26

Електромобілі як суттєвий внесок у декарбонізацію

В рамках Всесвітнього економічного форуму на семінарі «Міста з нульовими викидами вуглекислого газу: комплексний підхід», присвяченому електрифікації транспорту, Олександр Онищенко, директор з розвитку бізнесу D.Solutions поділився баченням перспектив розвитку електромобільного транспорту в Україні. Про це повідомляється на сайті компанії ДТЕК. 

Під час зустрічі обговорилися перспективи електрифікації транспорту. Учасники семінару відзначили, що міста займають 3 % поверхні Землі, але при цьому генерують більш ніж 70 % усіх викидів СО2 в атмосферу. Щоб зменшити викиди СО2 до нуля, потрібні системна ефективність і комплексний підхід, що включає чисту електрифікацію, цифрові смарт-технології, а також підвищення енергоефективності будівель та інфраструктури. 

На думку Олександра Онищенка, дійсно суттєвий внесок у досягнення глобальної мети по зменшенню викидів вуглекислого газу електромобіль може зробити тільки тоді, коли стане масовим продуктом. В Україні за останні три роки кількість електрокарів виросла учетверо, але на сьогодні такий вид транспорту все ще широко не розповсюджений: станом на 1 березня зареєстровано 26 тисяч електромобілів.