2021-03-26

Бюджет на розвідку алмазів в Ботсвані скорочується

За повідомленнями місцевих ЗМІ, цього року De Beers витратить 2,35 млн доларів на свою програму розвідки алмазів на південному заході Ботсвани. У минулому році компанія витратила 4 млн доларів на програми польових досліджень.

«Бюджет на геологорозвідку в Ботсвані на 2021 рік зосереджений на підтримці програм польових досліджень і виконанні технічних робіт за столом, - наводить видання Mmegi слова неназваного представника De Beers із зовнішніх зв'язків. - Бюджет на 2021 рік був скорочений, щоб відповідати поточному етапу життєвого циклу геологорозвідувального проєкту, в рамках якого цього року буде більше уваги приділятися технічній роботі за столом для оцінки важливих даних і інформації, отриманих за останні два-три роки».

Цього року розвідку буде зосереджено на районах Коконга та Кгалагаді.

Раніше De Beers досліджувала територію площею 3900 квадратних кілометрів на околиці Тсабонга, на якій, як показали історичні дослідження, можуть перебувати 80 кімберлітів, багато з яких площею понад 20 гектарів.

«Проєкт Тсабонг був завершений, і, хоча отримана інформація не обов'язково вказує на наявність економічно значущих покладів, De Beers успішно розширила свої знання про геологію Ботсвани, відкривши 21 нову кімберлітові трубку і надавши велику кількість технічних даних», - сказав представник De Beers.