2021-04-05

На континентальному шельфі Норвегії знайдено до 120 млн барелів н. е.

Родовище, запаси якого попередньо оцінюються в 75-120 млн барелів нафтового еквівалента, виявила норвезька нафтокомпанія Equinor на континентальному шельфі Норвегії. Як відзначається в пресрелізі Equinor, розвідувальні свердловини розташовуються в трьох кілометрах на північний захід від родовища Fram, в 11 км на північний захід від Troll і в 120 км на північний захід від Bergen. Родовище виявлено в партнерстві з Var Energi, Idemitsu Petroleum і Neptune Energy.

З огляду на якість ресурсів і близькість родовища до існуючої інфраструктури, його розробка, вважають в Equinor, може проходити відповідно до кліматичних цілей компанії. До 2030 року компанія має намір скоротити обсяг викидів парникових газів на своїх родовищах і заводах в Норвегії на 40 % в порівнянні з 2018 роком.

«Відкриття в районі Fram допоможуть нам досягти нашої мети зниження викидів на 40 % до 2030 року при підтримці видобутку на поточному рівні», - цитують ЗМІ старшого віце-президента Equinor з пошуково-розвідувальних робіт в Норвегії Ніка Ештона.