2021-04-05

Глава МВС США займеться системою прав на нафтовидобуток

Урядова програма США з продажу прав на буріння на федеральних землях настільки «фундаментально порушена», що можуть знадобитися радикальні зміни законодавства для вирішення проблеми зміни клімату і забезпечення більшої віддачі платникам податків від видобутих нафти і газу. Про це заявила міністр внутрішніх справ США Деб Хааланд, передає Enkorr

Через тиждень після вступу на посаду президент Джо Байден наказав Міністерству внутрішніх справ припинити продаж угод на оренду нових нафтогазових ділянок на федеральних землях і акваторіях до тих пір, поки МВС вивчає можливі вимоги до будь-яких майбутніх продажів. 

Хоча Хааланд неодноразово підкреслювала, що перерва в оренді є тимчасовою, для внесення суттєвих змін до законодавства можуть знадобитися місяці або роки. Радикальний перегляд правил оренди може значно вплинути на майбутнє розвитку енергетики на державних землях і акваторіях, на які наразі припадає 22 % видобутку нафти і 12 % природного газу в США.

Міністерство внутрішніх справ вживає громадські пропозиції по даному питанню до 15 квітня, і планує випустити проміжний аналіз з викладом рекомендованих змін цього літа. У цьому звіті «будуть порушені деякі фундаментальні питання нафтогазової програми, в тому числі такі як, чи приносить вона справедливий прибуток американським платникам податків, чи справедливо враховує кліматичні зміни, чи є адекватні можливості для врахування громадської думки, в тому числі з боку індіанських племен, і чи є у США правильні механізми, що дозволяють уникнути непоправного збитку дикій природі, воді, священних місць та ін.», - сказала Хааланд.