2017-09-01

На честь 60-річчя ДП «Західукргеологія» геологи підкорили найвищу вершину України

Колектив Львівської геологорозвідувальної експедиції, в рамках заходів на відзначення 60-ої річниці створення ДП «Західукргеологія», здійснив геологічний похід у Карпати. Піднявся на вершину Говерли, подолавши висоту в 2061 метрів над рівнем моря і 79-річний (!) начальник Геологозйомочної партії Віталій Опанасович Ващенко.

Підкорення найвищої гори нашої держави розпочалося із селево-зсувного стаціонару в селі Микуличин, що в Івано‑Франківській області, а сам похід стартував із спортивної бази «Заросляк».

Дорогу на Говерлу здолали всі. А це 12 співробітників Львівської геологорозвідувальної експедиції та маленькі Данило і Ваня — внуки головного геолога експедиції Віктора Стахіва. Шлях був нелегкий, особливо 500 метрів крутого підйому, але як розповідають учасники сходження, потрачені сили вартували того краєвиду, що відкрився їм з висоти.

Похід мав і пізнавальну мету, адже під час сходження начальник Геологозйомочної партії Віталій Опанасович, один із найкращих та найстарших геологів України, захоплююче та яскраво розповів про будову Карпатських гір.

Зрештою, це не останній цікавий захід, що присвячений ювілейній даті.

Нагадаємо, що з 12 по 14 вересня цього року у Львові відбудеться науково-практична конференція «Геологічна галузь України — 100-річний шлях та 60-річчя ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія». Провідні геологи розкажуть про стан та перспективи використання надр України, зокрема, про шляхи нарощування енергетичного потенціалу держави. А участь у конференції візьмуть профільні державні та міжнародні приватні підприємства. Організатори заходу: Державна служба геології та надр України, Національна акціонерна компанія «Надра України» та ДП «Західукргеологія».