2021-10-01

На Більче-Волицько-Угерському ПСГ оновлюють наземні майданчики понад 100 свердловин

На Більче-Волицько-Угерському ПСГ (що є найбільшим газосховищем Європи) тривають роботи на площадках свердловин газозбірного пункту. Реалізація проєкту, що охоплює загалом 102 свердловини, триває з минулого року та передбачає комплекс робіт, загальною вартістю понад 35 млн грн. В рамках проєкту заплановано відновити антикорозійне покриття наземного обладнання свердловин газозбірного пункту (далі – ГЗП) №4, облаштувати площадки обслуговування фонтанної арматури, пригирлові колодязі, майданчики навколо свердловин та для заїзду спецтехніки спеціальним залізобетонним покриттям та змонтувати нову захисну огорожу. Про це повідомляється на сайті Укртрансгазу

Ремонтні роботи допоможуть підвищити надійність процесів відбору та закачування газу. Це в свою чергу сприятиме стабільній роботі системи підземного зберігання газу та сталому проходженню опалювальних сезонів.

Фонд свердловин ГЗП №4 Більче-Волицько-Угерського ПСГ введений в експлуатацію ще у 1991 році. Відтак подібні роботи дозволять утримувати обладнання та трубопроводи із відповідним антикорозійним захистом, забезпечать умови для обслуговування та дослідження свердловин та загалом покращать роботу свердловин, зокрема при проходженні опалювальних сезонів.

Окрім того, нове покриття майданчиків покращить умови для використання спецтехніки при проведенні дослідження, обслуговуванні та ремонтах свердловин.