2021-10-01

PGNiG та Black Cat спільно розвиватимуть видобувні проєкти на Аравійському півострові

Польська нафтогазова компанія PGNiG та катарська нафтосервісна компанія Black Cat Engineering & Construction підписали меморандум про співпрацю в реалізації проєктів, пов'язаних з видобутком нафти та природного газу на Аравійському півострові, повідомляє пресслужба обох компаній.

PGNiG та Black Cat вживатимуть заходів для встановлення правової та оперативної бази для спільної діяльності у сфері видобутку вуглеводнів. Компанії хочуть поєднати досвід та технологічний потенціал, щоб підготувати пропозиції та рішення для найбільших нафтогазовидобувних компаній.

«Спільними амбітними планами PGNiG та Black Cat є динамічний розвиток наших іноземних проєктів. Обидві наші компанії мають чималий досвід та компетенцію. Я переконаний, що об’єднавши наші зусилля, ми зможемо запропонувати найпривабливішу пропозицію, яка забезпечить нам конкурентну перевагу навіть на найскадніших нафтогазових регіонах», - сказав Павел Маєвський, президент Правління PGNiG SA.

Ця спільна пропозиція включатиме цифрові рішення, розроблені PGNiG у рамках програми компанії Smart Field, яка використовує такі інструменти, як комп'ютерне моделювання, штучний інтелект та комп’ютерне навчання для підвищення ефективності та рентабельності видобутку вуглеводнів. PGNiG успішно впроваджує програму Smart Field в Польщі, де вона дозволила компанії збільшити видобувні запаси природного газу на понад 11 млрд куб м.

«Black Cat має великий досвід у проєктах EPC (Engineering, Procurement and Construction), включаючи інфраструктуру для транспортування та зберігання вуглеводнів. На додаток до нашого чималого досвіду успішних проєктів, сильною стороною компанії є її структура власності, модель роботи, та міжнародний досвід управління проєктами, орієнтований на результат», - зазначив Паоло Борчетта, генеральний директор Black Cat Engineering and Construction.