2021-10-01

Оператори ГТС і сховищ готуються до роботи з воднем

Незалежний оператор газосховищ «Укртрансгаз» і оператор ГТС України підписали меморандум про вивчення можливостей щодо розвитку ринку поновлюваних газів, в тому числі водню, біологічного та синтетичного метану. Про це повідомляэ пресслужба «Укртрансгазу».

Документ передбачає стратегічне співробітництво двох незалежних операторів в питаннях декарбонізації енергетичного сектору, розкриття потенціалу відновлюваних газів в Україні, дослідження технологій та процесів їх транспортування і зберігання.  

Компанії спільно проводитимуть науково-дослідні роботи, вивчатимуть ринкові можливості, узгоджуватимуть перспективні маршрути та пілотні проекти зі зберігання відновлюваних газів та їх суміші з природним газом. 

Укртрансгаз та ОГТСУ працюватимуть над створенням нових ланцюгів постачання водню, біометану та синтетичного метану, в тому числі до країн Європи, займатимуться оновленням енергетичної та кліматичної політик, сприятимуть створенню нормативно-правових актів, необхідних для подальшої синхронізації енергетичного сектору України з європейським ринком.