2021-02-16

Морози обмежили видобуток і переробку нафти в Техасі

Холодний фронт «заморозив» свердловини і нафтопереробні заводи в Техасі, найбільшому нафтовидобувному штаті США. Про це повідомляє Enkorr

Рідкісні для цих місць сильні морози змусили постачальників електроенергії штату ввести її тимчасові відключення, в результаті чого майже 3 млн домогосподарств і підприємств залишилися без електрики.

Згідно з даними Управління енергетичної інформації (EIA), Техас виробляє близько 4,6 млн барелів нафти на добу. Тут працює 31 НПЗ, що більше, ніж в будь-якому штаті США.

Вартість бареля квітневої нафти Brent 16 лютого до 8:40 за Києвом склала $ 63,55 (+ 0,39 %). Барель березневої нафти WTI торгувався по $ 60,23 (+ 1,28 %).

«Несподівані перебої в поставках в США стали новим фактором для короткострокового відновлення цін», - сказав Стівен Іннес, головний стратег Axi з глобальних ринків.

У понеділок через холоди в Сполучених Штатах було зупинено буріння нафтових свердловин, припинили роботу нафтопереробні заводи Техасу і були введені обмеження для операторів трубопроводів природного газу і сирої нафти.