2021-02-16

Група Нафтогаз інвестує у будівництво найбільшого в Україні LPG заводу

Дивізіон Нафтогаз Нафта побудує установку поглибленого вилучення вуглеводнів на Хрестищенському відділенні з переробки газу поблизу дожимної компресорної станції у Харківській області. Про це повідомляється на сайті Нафтогазу. 

Управління з переробки газу та газового конденсату (УПГГК) дивізіону Нафтогаз Нафта з 30 грудня 2020 року до 1 березня 2021 року (включно) збирає тендерні пропозиції для закупівлі установки поглибленого вилучення вуглеводнів

Очікувана вартість закупівлі з врахуванням вартості життєвого циклу — $145,7 млн. 

Установка потрібна для глибокої підготовки і переробки природного газу, щоб отримати з нього до 99,9% цінних компонентів для виробництва скрапленого нафтового газу (LPG), газового конденсату та відбензиненого природного газу.

Відповідно до тендерної документації переможець аукціону має забезпечити виробництво установки, поставку до місця розташування заводу у Харківській області, надати послуги із шеф-нагляду за будівництвом та монтажем обладнання, здійснити нагляд за пуско-налагоджувальними роботами, провести запуск заводу та навчання персоналу.

«Будівництво Хрестищенського заводу з виробництва LPG дозволить нам збільшити частку українських нафтопродуктів на вітчизняному ринку на 115 тис. тонн на рік. Процес займе близько 2,5 років, а першу партію готової продукції з нового заводу можемо очікувати вже на початку 2024 року», — зазначив директор з комерційних питань АТ «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.