2014-10-02

Мінприроди та Мінагрополітики розпочали процес люстрації

Міністерство екології та природних ресурсів і Міністерство аграрної політики та продовольства розпочнуть процес люстрації відповідно до закону «Про очищення влади», який ухвалений Парламентом. Про це йшлося на брифінгу в Будинку Уряду 1 жовтня за участю Міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника та  Міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки.

«Міністерство екології та природних ресурсів і Міністерство аграрної політики та продовольства сформували відповідні розпорядження щодо перевірки всіх без виключення працівників, і міністрів у тому числі, на відповідність тим критеріям, які є в законі про люстрацію»,- повідомив Андрій Мохник, наголосивши, що «на сьогодні суспільство дозріло до розуміння того, що без проведення люстрації – рухатися далі неможливо».

Водночас він підкреслив, що для виконання такого суспільного запиту потрібна політична воля керівників установ і організацій.

У свою чергу Ігор Швайка повідомив, що сьогодні у Мінагрополітики відбулася нарада за участю керівників підвідомчих відомств, на якій прийнято рішення протягом десяти днів підготувати списки  посадовців, які підпадають під дію зазначеного закону.