2022-01-04

Міністри країн ОПЕК+ обговорять рівні видобутку нафти на лютий

Міністри країн угоди ОПЕК+ проведуть сьогодні чергову зустріч у форматі відеоконференції, щоб визначити рівні видобутку нафти на лютий. Обговорення параметрів видобутку на найближчий місяць традиційно відбуватиметься у два етапи.

О 15 годині за московським часом, картель збереться у складі восьми країн, які є членами моніторингового комітету. Його роботу адмініструють Росія та Саудівська Аравія, найбільші за обсягами видобутку учасники угоди. Члени моніторингового комітету розглянуть сценарії розвитку ринку нафти у 2022 році, які представлені у доповіді технічного комітету ОПЕК+, яка засідала напередодні.

Відповідно до цієї доповіді, ринок нафти протягом усього 2022 року перебуватиме у стані профіциту пропозиції. Профіцит оцінюється в середньому в 1,4 млн б / д. Для порівняння: у 2021 році ситуація на ринку нафти складалася у бік дефіциту пропозиції, його обсяг становив 1,5 млн б / д у середньому. 

Моніторинговий комітет на основі цього аналізу може винести рекомендацію країнам ОПЕК за рівнями видобутку нафти. Після наради моніторингового комітету зустріч перейде у формат міністерської конференції ОПЕК+, яка призначена на 16.00. У ній вже братимуть участь представники всіх 23 країн-учасниць.