Суд відмовив у притяганні посадової особи Міндовкілля до юридичної відповідальності

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшов протокол від Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про адміністративне правопорушення відносно держслужбовця Міндовкілля. Відповідно до змісту справи, відбувся можливий факт порушення особою встановленої Законом України «Про оцінку впливу на довкілля» процедури та строків здійснення оцінки впливу на довкілля та опублікування висновків про оцінку впливу на довкілля для підприємства.
 
Таким чином, правоохоронні органи вимагали притягнути посадову особу до адміністративної відповідальності за порушення ч. 1 ст. 172-9-2 КУпАП (Порушення встановленої законодавством процедури та строків здійснення оцінки впливу на довкілля, втручання у підготовку та надання висновку з оцінки впливу на довкілля чи рішення про врахування результатів оцінки транскордонного впливу на довкілля, відмова уповноваженим законом територіальним органом, уповноваженим законом центральним органом виконавчої влади у видачі висновку з оцінки впливу на довкілля з підстав, не встановлених законом).
 
В ході розгляду матеріалів звернення було встановлено відсутність неправомірних діянь зі сторони відповідача. Тому, суд закрив справу у зв`язку з відсутністю в діях посадовця складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-9-2  КУпАП, про що виніс відповідну постанову.