2012-09-05

Міністр Едуард Ставицький провів зустріч з Послом США в Україні

04 вересня, відбулась зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Едуарда Ставицького з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом.

Під час зустрічі Сторонами обговорено питання виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом США стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел.

Міністр зазначив: «Екологічний ринок в Україні зараз знаходиться в початковій стадії свого розвитку, але розвивається дуже швидкими темпами. Державною службою геології та надр України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про порядок розпорядження геологічною інформацією» з метою удосконалення процедури розпорядження  відкритою геологічною інформацією про надра. Прийняття цього проекту дозволить налагодити тісну співпрацю з державними органами іноземних держав щодо вивчення та раціонального використання надр, забезпечити вивчення та впровадження новітніх технологій видобутку корисних копалин, а також надасть можливість залучити іноземні інвестицій в економіку держави, що на сьогодні для України є надзвичайно важливим».

Джон Теффт, у свою чергу, засвідчив повагу і позитивні наміри Мінприроди та зокрема Міністра в розширенні співробітництва між урядами США та України, що дозволить на взаємовигідних умовах впроваджувати нові екологічно-геологічні програми.

Міністр подякував американському дипломату за плідну співпрацю з Міністерством екології та природних ресурсів України та висловив переконання в здійсненні подальших успішних проектів.

Міністерство екології та природних ресурсів України