2021-07-09

Міненерго США очікує зростання видобутку нафти в Ірані

Міненерго США очікує продовження країнами ОПЕК + нарощування видобутку нафти після липня, йдеться в щомісячному звіті управління енергетичної інформації відомства (EIA).

«Хоча наш прогноз передбачає, що поточні санкції США, що стосуються Ірану і Венесуели, залишаться на весь прогнозований період, ми очікуємо, що Іран збільшить пропозицію нафти в майбутні місяці. Ми також очікуємо, що ОПЕК + надалі не скорочуватиме виробництво, щоб нівелювати будь-яке потенційне збільшення видобутку Іраном або Венесуелою», - наголошується у звіті.

Тим часом, американська адміністрація наразі не очікує, що президент США Джо Байден особисто візьме участь у контактах з іноземними колегами на тему переговорів ОПЕК +.

«На даному етапі у нас немає жодних очікувань або прогнозів щодо цього», - сказала журналістам прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, відповідаючи на відповідне запитання. Вона знову підтвердила, що вашингтонська адміністрація «знаходиться в контакті з ключовими учасниками цих дискусій». «Ми раді, що вони тривають, але нічого нового сказати не можемо», - зазначила вона.