2021-07-09

ДТЕК Нафтогаз вбачає ризики у виконанні умов УРП-проєктів

Компанія «ДТЕК Нафтогаз» інвестує на першому етапі 1,2 млрд грн в роботи на Зінківській площі, УРП (Угода про розподіл продукції) по якій була підписана наприкінці минулого року, якщо будуть врегульовані законодавчі питання, пов’язані з оподаткуванням, регламентами, та повноваженнями державного уповноваженого органу, повідомляє ExPro із посиланням на пресслужбу.

Разом з тим «ДТЕК Нафтогаз» виступає за конструктивну взаємодію з державою в рамках проєкту. Ефективна реалізація УРП суттєво підвищить інвестиційну привабливість України та стане чітким позитивним сигналом для внутрішніх і зовнішніх інвесторів.

Однак, на цьому етапі спостерігається ряд проблемних моментів, які в подальшому можуть негативно вплинути на своєчасне виконання попередніх умов. Неврегульованими залишаються законодавчі питання, пов’язані з оподаткуванням, регламентами, повноваженнями державного уповноваженого органу та інші. Якщо ці ризики не будуть зняті з боку держави, ефективна реалізація проєктів УРП буде під питанням, наголосили в компанії.