2021-07-09

Держгеонадра вважають видобуток українського газу пріоритетом стратегічного рівня

Відбулася експертна дискусія на тему: «Угоди про розподіл продукції – шлях до інвестицій та енергетичної незалежності України». Про це повідомляється на сайті Держгеонадр. Організаторами круглого столу виступили агентство OilPoint разом з «Українською правдою», Всеукраїнським галузевим об’єднанням «Федерація роботодавців нафтогазової галузі», за участі Асоціації газовидобувних компаній України. 

Під час дискусії учасники обговорювали важливість успішної реалізації проектів УРП, освоєння масштабних нафтогазових ділянок і міжнародний досвід.

«Україна мусить проводити політику імпортозаміщення. Реалізація таких проектів – це правильний крок у вірному напрямі», – зауважив Роман Опімах.

Державним уповноваженим органом для імплементації та реалізації Угод визначено Держгеонадра. Для набрання чинності угод, протягом 2021 року мають бути виконані умови початку. Всі питання, які виникають під час імплементації угод, інвестори адресуються саме до Служби, і в подальшому будуть звітувати також через ДУО.

Круглий стіл реалізувався в рамках проєкту «GasPoint – про енергетичні виклики для України».