2021-09-01

Міненерго і SOCAR обговорили спільні проекти з видобутку нафти і газу

Міністерство енергетики України і державна нафтокомпанія Азербайджану SOCAR домовилися про подальшу діалозі для початку спільних проектів в газо- і нафтовидобутку. Про це повідомляє OilPoint із посиланням на пресслужбу Міненерго.

За підсумками зустрічі представники компанії на чолі з генеральним директором SOCAR AQS Саміром Моллаєвим висловили зацікавленість у співпраці та інвестуванні в різні види добувної діяльності: в 3D-сейсміку, буріння, безпосередньо видобуток.

За словами першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка, якого цитує пресслужба, українська нафтогазовидобувна галузь є перспективною для залучення іноземних інвестицій, а Україні цікавий досвід азербайджанської компанії в газо- і нафтовидобутку на морському шельфі.

Раніше голова Держгеонадр Роман Опімах повідомляв, що SOСAR AQS зацікавлена ​​інвестувати в українські надра через наявність в нашій країні значного потенціалу як вуглеводневих покладів, так і сировини для виробництва батарей для електрокарів і електроніки.