2021-09-01

Австралія випереджає Китай за видобутком золота

За даними консалтингової групи Мельбурну Surbiton Associates, в першій половині 2021 року Австралія виробила на чотири тонни золота більше, ніж Китай за аналогічний період.

З січня по червень обсяг виробництва золота в Австралії склав 157 тонн, з яких 74 тонни було отримано в першому кварталі і 83 тонни в другому. За той же період Китай виробив 153 тонни золота. Збільшення видобутку золота в Австралії на 12 % з березня по червень 2021 року може бути пов'язано зі збільшенням видобутку на нових і існуючих підприємствах.

На копальні Fosterville в районі міста Кіркленд-Лейк в штаті Вікторія об'єм видобутку в другому кварталі збільшився на 49 000 унцій за рахунок підвищення вмісту металу в руді. Копальня Boddington компанії Newmont в штаті Західна Австралія збільшила видобуток на 36 000 унцій, тоді як видобуток на копальні Carlton компанії Evolution Mining в штаті Квінсленд збільшився на 11 700 унцій золота. 

Згідно з даними Геологічної служби США, Китай є найбільшим виробником золота в світі з 2007 року, коли він обігнав Південну Африку. Більше десяти років Австралія була другим за величиною виробником золота у світі. 

За повідомленням Surbiton Associates, падіння виробництва золота в Китаї може бути пов'язане з нещасними випадками на виробництві (у тому числі із смертельним результатом) та із зупинками виробництва у міру проведення розслідувань.