2016-12-28

Меморандуми з Держгеонадрами: підсумки 2016 р.

У цьому році Держгеонадра підписали чотири меморандуми про співпрацю, зокрема почато співробітництво з регіонами, американські експерти допомагатимуть Службі вдосконалювати нормативно-правову базу, а з канадськими фахівцями розпочали роботу над створенням веб-сервісів для геологічних карт України. Детальніше про це – у коротких підсумках року.

Львівська ОДА та обласна рада. Перший в Україні меморандум про співпрацю з обласними радами підписано зі Львівщиною 1 липня. Учасниками трьохстороннього договору є Держгеонадра, Львівська облрада та Львівська облдержадміністрація. Меморандум гарантує розвиток соціальної інфраструктури на місцях, дає змогу в оперативному режимі отримувати інформацію щодо потенційного надрокористувача та розширювати державну базу геологічної інформації.

Американська торговельна палата в Україні. Держгеонадра отримала підтримку від АТП щодо вдосконалення нормативно-правової бази галузі. 23 серпня підписали відповідний меморандум про співробітництво. Відтак буде створена робоча група, одним з ключових напрямків діяльності якої буде вдосконалення нормативно-правової бази у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Київська обласна рада. 6 вересня Держгеонадра підписала меморандум про співпрацю з Київщиною. Сторони домовились про оперативний обмін інформацією, про надання консультацій та сприяння у питаннях раціонального використання надр в Київській області. Відповідний проект документу розроблявся понад два місяці.

Департамент природних ресурсів Канади. 17 жовтня керівництво Держгеонадр підписало меморандум про співпрацю з представниками Департаменту природних ресурсів Канади. Метою співпраці є створення веб-сервісів для геологічних карт України. Над цим проектом працювали впродовж останніх двох років. Карти (1991-2015 рр.) оцифрують та оновлять до кінця 2017 року. Вони будуть доступні для громадськості в цифровому форматі (гео-PDF) в Інтернеті.