2016-12-28

Держгеонадра: підсумки 2016 року, початок плідної співпраці

Цього року Держгеонадра налагодили співпрацю з багатьма міжнародними структурами. Ключові результати в цій сфери – до вашої уваги.

Alberta Energy Regulator (Канада). Держгеонадра отримали підтримку від канадських експертів щодо реформування геологічної галузі України. Керівництво Служби разом із представниками Alberta Energy Regulator та геологічної служби Канади домовились про співпрацю. Мета – розвиток двосторонніх відносин та обмін досвідом щодо збору, систематизації та використання геологічної інформації. Підписання спеціального меморандуму заплановано на початок наступного року. 

ІПВГ та Світовий банк. Завдяки успішній співпраці Державної служби геології та надр України з Ініціативою прозорості видобувних галузей (ІПВГ), керівництво Служби налагодило діалог з місією Світового банку в Україні. Йдеться про можливість включення питання розвитку геологічної галузі у переговорний процес Світового банку з урядом України. Держгеонадра отримала підтримку від місії Світового банку щодо:

  • подальших планів задля виведення геологічної галузі на міжнародний рівень;
  • алгоритму дій потенційної співпраці для подальшого проведення реформ у геологічній галузі України;
  •  включення питань важливих для розвитку геологічної галузі та залучення до неї  іноземних інвестицій  в рамках підготовки нової Концепції Партнерства з Україною 2017-2021.