2021-01-28

Lucara Diamond видобула алмаз масою 378 каратів на руднику Karowe

Lucara Diamond видобула неушкоджений алмаз ювелірної якості типу IIa масою 378 каратів на руднику Karowe, що в Ботсвані.

У повідомленні компанії говориться, що алмаз був витягнутий з руди, видобутої на ділянці M / PK (S) в південній частині рудника. Це другий алмаз ювелірної якості вагою понад 300 каратів, видобутий цього року шляхом прямого подрібнення руди на установці ділянки M / PK (S).

«Даний чудовий алмаз масою 378 каратів є нашим другим видобутим алмазом масою понад 300 каратів в цьому році, що є сильним початком 2021 року - сказала виконавчий директор компанії Ейра Томас. - Цей камінь поповнює ряд рідкісних і особливих алмазів винятково високої вартості, здобутих на руднику Karowe, і продовжує вказувати на чудовий алмазний потенціал Ботсвани». 

Вона додала, що постійне і послідовне видобування великих алмазів забезпечує додаткову основу для можливості фінансування і будівництва підземного розширення на Karowe, в якому видобуток триватиме принаймні ще 13 років після того, як кар'єр припинить роботу в 2026 році.