2021-01-28

Chevron і Reliance просять владу США пом'якшити санкції проти Венесуели

Американська нафтова компанія Chevron і індійська Reliance Industries обговорюють з представниками держдепартаменту США можливість скасування деяких обмежень щодо Венесуели. Санкції було введено попередньою адміністрацією країни. Про це повідомляє Enkorr

На порядку денному - відновлення угод, відомих як нафтові свопи, які дозволять компаніям отримувати венесуельську нафту в обмін на поставку дизельного палива в країну. Нафтові свопи було скасовано в жовтні минулого року.

Індійська нафтопереробна компанія Reliance намагається відродити ці свопи, вказуючи на складності в країні з виробництвом власних нафтопродуктів. Компанія засновує свій запит на тому аргументі, що це не приносить коштів уряду Венесуели, але допомагає «зменшити гуманітарну кризу».

Тим часом, Chevron на даний момент хоче нагадати чиновникам про свій намір продовжити роботу в Венесуелі. В даний час у американського нафтового гіганта є час до червня, щоб згорнути діяльність в країні. 

Відновлення нафтових свопів може дозволити Венесуелі збільшити видобуток нафти, вважають аналітики компанії Rapidan Energy Advisors. За їх підрахунками, видобуток сировини, яка наразі складає від 400-500 тис. барелів на добу, може досягти 750 тис. барелів на добу, якщо адміністрація нового президента США Джо Байдена послабить деякі санкції.