2021-11-05

Каліфорнії доведеться повернутися до газової енергетики

Комісія з комунальних підприємств Каліфорнії найближчим часом має затвердити збільшення запасів газу на зиму. До такого рішення найекологічніший американський штат підштовхують перспективи енергетичної кризи.

Через сильну посуху в Каліфорнії серйозно впало виробництво гідроелектроенергії в штаті, а лісові пожежі поставили під загрозу імпорт електрики. Тому доведеться нарощувати обсяг газу в найбільшому сховищі в штаті, розташованому в каньйоні Алісо, незважаючи на те, що об'єкт вважається проблемним. Декілька років тому ЗМІ повідомляли, що зі сховища походять тривалі витоки газу, у зв'язку з чим лунали пропозиції його закрити.

Проблеми зі сховищем у каньйоні Алісо сприяли обмеженню постачання газу до Каліфорнії, до того ж у цьому заважала нестача трубопроводів. Але тепер голова комунальної комісії штату Марта Гусман Асевес заявляє, що невелике збільшення запасів газу дозволить нам пережити зиму, після чого можна буде будувати подальші плани щодо закриття сховища до 2027 чи 2035 року.

Крім того, у Каліфорнії є наміри закрити чотири газові електростанції та АЕС. Спочатку газові ТЕС планувалося вивести з експлуатації минулого року, але побоювання щодо відключень електрики відклали цей задум. Тепер одну газову електростанцію планується закрити цього року, а три інші — 2023 року.