2021-11-05

У грудні ОПЕК + збільшить видобуток на 400 тис б / д

Учасники ОПЕК+ вирішили збільшити видобуток у грудні на 400 тис. б / д — відповідне комюніке зустрічі вже з'явилося на офіційному сайті ОПЕК.

Крім того, міністри країн-учасниць угоди ОПЕК+ підкреслили «критичну важливість дотримання повної відповідності та механізму компенсації, використовуючи переваги продовження періоду компенсації до кінця грудня 2021 року».

Раніше, у тому числі на зустрічі G20 у Римі, президент США Джо Байден заявляв, що зростання нафтовидобутку альянсу є недостатнім і в грудні країни-учасниці угоди мають збільшити видобуток нафти на 800 тис. б / д. Проте джерела стверджують, що питання, незважаючи на всі заяви американського президента, навіть не стояло на порядку денному засідання. 

З серпня учасники угоди ОПЕК+ збільшують сукупний видобуток у рамках угоди на 400 тис. б / д щомісяця. У травні 2020 року обсяг нафтовидобутку за умовами угоди скоротили на 9,7 млн ​​б / д через падіння попиту на нафту, викликаного пандемією коронавірусу, потім поступово почалося відновлення. Альянс розраховує до кінця вересня 2022 року поступово вийти зі своїх зобов'язань щодо обмеження виробництва. На момент листопада вони становлять 4,16 млн б / д.