2016-10-04

Розроблено проект наказу Міністерства екології та природних ресурсів України

З метою приведення у відповідність до Конституції та законодавства України, недопущення скасування державної реєстрації нормативно-правового акту, а також захисту результативної, налагодженої роками процедури незалежної експертизи та оцінки запасів корисних копалин Держгеонадрами розроблено оновлену редакцію Інструкції про зміст, оформлення та порядок подання в Державну комісію України по запасах корисних копалин матеріалів геолого-економічної оцінки родовищ нафти і газу.

Зазначена Інструкція визначає склад і зміст матеріалів з детальної геолого-економічної оцінки (ГЕО-1) розвіданих родовищ (покладів) вуглеводнів і порядок подання їх на експертизу й оцінку ДКЗ відповідно до ст. 45 Кодексу України про надра.

Також Інструкція визначає основні вимоги до складу матеріалів попередньої (ГЕО-2) і початкової (ГЕО-3) геолого-економічних оцінок об'єктів геологорозвідувальних робіт на нафту і газ, які подаються на експертизу і апробацію ДКЗ за рішенням надрокористувачів, та рекомендації до складу матеріалів з пошуків і розвідки родовищ вуглеводнів, що подаються на розгляд ДКЗ для надання методичної допомоги виконавцям робіт.