2020-08-07

Halliburton представила бурове долото з вбудованими датчиками Cerebro Force

Компанія Halliburton представила внутрішньодолотні датчики Cerebro Force - першу в своєму роді технологію, яка фіксує виміри ваги, крутного моменту і вигину безпосередньо з долота. Це дозволяє поліпшити розуміння свердловинних умов, оптимізувати конструкцію долота і підвищити ефективність буріння, передає worldoil.

Система Cerebro Force, створена на базі успішної платформи Halliburton для вимірювання вібрації в долоті, використовує свердловинні дані для зменшення або усунення невизначеності та неефективності наземних вимірювань, викликаних конструкцією долота, компонуванням низу бурильної колони і вибором параметрів буріння. За допомогою процесу проектування в інтерфейсі клієнта (DatCI) місцева мережа експертів з бурових долотів Halliburton співпрацює з операторами для налаштування обладнання для конкретних басейнів і буде використовувати дані Cerebro Force для оптимізації параметрів для підвищення ефективності та точності буріння.

«Внутрішньодолотові датчики Cerebro Force забезпечують прямі вимірювання, що допомагає операторам оптимізувати швидкість проходки і знизити витрати на будівництво свердловини, - сказав Девід Лавлесс, віце-президент Halliburton з бурових коронок і послуг. - Ми раді додати в наш продуктовий портфель єдиний бітовий датчик, який точно вимірює напругу і тиск».

Нова технологія доступна для свердел з фіксованими різцями і сумісна зі звичайними двигунами і роторними керованими системами приводу.

Оператор в Західному Техасі нещодавно розгорнув Cerebro Force для поліпшення контролю напрямку при бурінні криволінійної частини своїх свердловин. Дані системи виявили кілька проблем, що обмежують продуктивність. Грунтуючись на отриманих даних, компанія Halliburton розробила оптимізований метод буріння і компоновку низу бурильної колони (КНБК). Це скоротило час буріння кривої ділянки свердловини на 38%.