2020-08-07

Дебіт відновленої в УГВ свердловини Яблунівського родовища склад 65 тис куб м/добу

Фахівці АТ «Укргазвидобування» (УГВ) відновили роботу свердловини на Яблунівському родовищі. Після буріння бічного стовбура дебіт свердловини виріс від 0 до 65 тис куб м газу на добу. Про це повідомляється на сторінці компанії в мережі Facebook, в рамках нової рубрики GeoТрансформація.

За повідомленням,одна зі свердловин зазначеного родовища, добувати газ з якої почали ще в 1991р, зупинилася кілька років тому через аварію. Розробники та технологи УГВ проаналізували її стан і вирішили залучити технологію буріння бічного стовбура для того, щоб дати свердловині «друге життя». 

В компанії відзначають, що роботи з буріння бічного стовбура складні, та вимагають використання високотехнологічного обладнання та залучення висококваліфікованого персоналу. Однак застосування цієї технології дозволяє заощадити час і гроші. Вона є менш витратною в порівнянні з бурінням нової свердловини, також не потрібно витрачати кошти на будівництво інфраструктури для нової свердловини, зазначають у пресслужбі компанії.

Буріння бічного стовбура завершили успішно, свердловина вже введена в експлуатацію. Добовий видобуток з неї становить 65 тис куб м газу.

Також у компанії відзначили, що у планах до кінця року закінчити буріння нової свердловини, відновити ще одну свердловину бурінням бічного стовбура, а також провести капітальний ремонт 9 свердловин.