2021-12-10

«Геоінформ України» виклав 15 тис. од. зберігання вторинної геологічної інформації

Держгеонадра ініціювала розміщення онлайн звітів про проведення геологічних робіт і протоколів затвердження (апробації) запасів та ресурсів корисних копалин. Оприлюднення матеріалів відбувається у рамках політики відкритих дверей у сфері надрокористування, проголошеної Урядом.

Відповідно до Порядку розпорядження геологічною інформацією, затвердженого постановою КМУ від 7 листопада 2018 р. № 939 (далі – Порядок), вторинна (оброблена) геологічна інформація, що є державною власністю, повинна бути розміщена у відкритому онлайн-доступі на офіційному веб-сайті ДНВП «Геоінформ України.

Станом на сьогодні тексти геологічних звітів, що містяться в 15 тисячах книг з додатками, відскановані й опубліковані. Перелік вторинної геологічної інформації, що є державною власністю та яка була розміщена в мережі інтернет, доступний за посиланням

Також відповідно до Порядку, відомості про первинну та вторинну геологічну інформацію незалежно від виду та форми власності підлягають обліку в каталозі відомостей про геологічну інформацію, держателем якого є Держгеонадра, адміністратором – ДНВП «Геоінформ України». 

До каталогу передаватимуться та вноситимуться відомості про геологічну інформацію – вид (первинна або вторинна), назва, дата створення, інформація про власника, місце проведення робіт або місцезнаходження родовищ корисних копалин.

#ProНадра