2021-07-19

Франція та ФРН проти відмови від ДВЗ до 2030 року

ЄС має намір повністю заборонити продаж автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами до 2035 року, але проти таких планів виступили Франція і Німеччина, які вимагають продовжити період поетапної відмови від продажу машин з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). 

Як свідчить французький чиновник, уряд Франції підтримує цілі, згідно з якими автовиробники 2030 році повинні скоротити викиди на 55 % в порівнянні з рівнями 2021 року, але гібриди (PHEV) мають залишиьтися на ринку як можна довше. Тим часом, підхід ЄС передбачає скорочення викидів 2030 року на 65 % відсотків у порівнянні з рівнями 2021 року і їх зниження до нуля до 2035 року. 

Міністр транспорту Німеччини Андреас Шоєр також підтримав цю тему в коментарі німецькому агентству DPA.

«Всі виробники легкових і вантажних автомобілів знають про наближення суворіших екологічних норм. Але вони повинні бути технічно здійсненними», - зазначив німецький чиновник, додавши, що необхідно проявляти більшу поблажливість до гібридів і приділяти більше уваги водню.

Крім того, багато автовиробників серйозно стурбовані з приводу робочих місць, які можуть бути втрачені в разі переходу на електромобілі. Виробництво (і обслуговування) електромобілів є менш трудомістким. Крім того, до середини десятиліття Франції будуть потрібні інвестиції в розмірі € 17,5 млрд ($ 21 млрд) для розробки акумуляторів і зарядних станцій, вважають в PFA.