2021-07-19

Petroleum Geo-Services почала дослідження на Чорноморському шельфі на замовлення Нафтогазу

Нафтогаз розпочав вивчення рельєфу дна на Чорноморському шельфі. Дослідження проводяться компанією Petroleum Geo-Services (PGS, Норвегія). Про це повідомляє ExPro

Для розвідки ділянок у акваторії Чорного моря Нафтогаз обрав підрядника для виконання 3D сейсміки – норвезьку компанію PGS. Вона вже почала підготовчі роботи – дослідження рельєфу морського дна, і найближчими місяцями перейде безпосередньо до геологічних досліджень.

У межах угод про розподіл продукції Нафтогаз отримав спецдозволи на нові ділянки та розпочав переобробку та переінтерпретації результатів сейсморозвідувальних робіт 2D минулих років. На початок 2022 року заплановано відновлення раніше пробурених свердловин та буріння нових. Наразі відбувається підготовка до закупівлі послуг з 3D сейсміки.

Тоді ж Олександр Романюк розповів про наміри Нафтогазу запустити у жовтні цього року перший український газовий інвестиційний конгрес, з метою ефективного залучення інвестицій та партнерів в проекти газовидобутку як на шельфі Чорного моря так і на суходолі.