2021-07-19

Нафтогаз обговорює з німецькими компаніями транспортування «зеленого» водню

Юрій Вітренко голова правляння НАК "Нафтогаз України", пояснив, що Німеччина хоче імпортувати «зелений» водень з України, оскільки бачить перспективу його вироблення на території нашої країни. 

«В Україні дійсно величезні можливості для розвитку відновлювальної енергетики — це сонце, вітер, біомаса. І відповідно вони хочуть, щоб ми виробляли відновлювальну енергію, яка потім у вигляді водню — тому він і «зелений», бо вироблений із «зеленої» енергії, — транспортувалась в Німеччину і вже там споживалась як енергія», — зазначив Вітренко. 

Питання транспортування «зеленого» водню обговорювалось з німецькою стороною під час візиту української делегації до Берліну.

За його словами, міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр працює над організацією низки зустрічей для Нафтогазу і німецьких компаній для вирішення питання, як транспортувати «зелений» водень з України в Німеччину.

«Бо водень має пройти відповідно територіями Словаччини, Чехії і Австрії, і це теж питання узгодження всього маршруту», — пояснив голова правління НАК «Нафтогаз».