2021-09-09

ExxonMobil турбується про "вуглецевий слід" своїх споживачів

Компанія Exxon розпочала розкривати інформацію про викиди, що виникають в результаті використання клієнтами її продуктів, таких як бензин і авіагас.

Найбільша нафтогазова компанія США почне вимір викидів метану під час видобутку газу на одному зі своїх родовищ в штаті Нью-Мексіко. 

Опинившись під тиском відповідальних інвесторів і захисників довкілля, ExxonMobil услід за деякими сланцевими добувачами вирішила створити новий продукт для покупців газу, націлених на скорочення власного "вуглецевого сліду". Для забезпечення незалежної експертизи Exxon підписала угоду з компанією MiQ про сертифікацію 200 мільйонів кубічних футів (5,6 млн кубометрів) природного газу на добу. Перші результати цієї оцінки будуть доступні вже в четвертому кварталі. Надалі ця ініціатива може бути поширена на інші райони видобутку сланцевого газу, включаючи Аппалачі та басейн Хейнсвілл.

Крім того, Exxon вже почала розкривати інформацію про викиди, що виникають в результаті використання клієнтами її продуктів, таких як бензин і авіагас, а до 2025 року компанія планує скоротити викиди парникових газів від видобутку нафти і газу на 15-20 % в порівнянні з рівнем 2016 року.