2021-09-09

Acwa Power і Мasdar в Азербайджані заощадять понад 300 млн м куб природного газу

Проєкти Acwa Power і Мasdar в Азербайджані дозволять заощадити понад 300 млн кубометрів природного газу на рік. Про це повідомив Trend заступник директора відділу управління і моніторингу проєктів Державного агентства за відновлюваними джерелами енергії (ВДЕ) Азербайджану Джебраїл Алієв.

"В Азербайджані компанією Acwa Power (Саудівська Аравія) буде встановлена вітряна електростанція потужністю в 240 мегават, а компанією Мasdar (ОАЕ) - сонячна в 230 мегават. У разі успішної реалізації обох контрактів в Азербайджані прогнозується виробництво 1,5 мільярда кіловат електроенергії на рік, що зменшить викиди 600 тисяч тонн CO2 і дозволить заощадити 330 мільйонів кубометрів природного газу на рік.

Наразі в Азербайджані доля ВДЕ в сукупній електроенергетиці складає 17 відсотків, а до 2030 року планується довести цей показник до 30 відсотків, помітив Джебраїл Алієв. За словами Алієва, росте кількість іноземних компаній, зацікавлених в інвестуванні в сферу ВДЕ Азербайджану, і в цьому напрямі ведуться регулярні роботи, націлені на реалізацію ряду проєктів.

"Вигідне географічне розташування Азербайджану дозволяє в достатньому об'ємі користуватися поновлюваним енергетичним потенціалом країни", - додав він.