2021-02-08

EIB про перспективи фінансування проєктів відновлюваної енергетики в Азербайджані

Європейський інвестиційний банк (EIB) готовий підтримати проєкти, які відповідають його Політиці кредитування енергетики і вносять свій внесок в боротьбу зі зміною клімату. Це стосується і Азербайджану. Про це сказали в Банку у відповідь на питання Trend про можливість фінансування проєктів в сфері відновлюваної енергетики в Азербайджані.

"EIB фінансує проєкти в Азербайджані, а також в інших країнах "Східного партнерства" в тісній співпраці з країнами-членами ЄС і партнерами по ЄС. Фінансування засноване на бюджетних гарантії ЄС для проєктів, що становлять взаємний значний інтерес для ЄС і відповідних країн.

EIB зосереджений на соціальній та економічній інфраструктурі, розвитку місцевого приватного сектора і боротьбі зі зміною клімату. Ми підтримуємо проєкти, які сприяють стабілізації і модернізації країн "Східного партнерства" і приносять користь як цільовим країнам, так і їхнім стосункам з Європейським Союзом. Покращуючи доступ до довгострокового фінансування для малого та середнього бізнесу, ми зміцнюємо приватний сектор і підтримуємо створення робочих місць і зростання.

Банк готовий допомогти Азербайджану в його фінансових потребах. Кожен проєкт, який фінансується EIB, повинен відповідати принаймні одному з пріоритетів Банку: клімат і навколишнє середовище, розвиток, інновації та навички, підтримка МСП і розвиток інфраструктури", - заявили в Банку.

У EIB відзначили, що в країнах-сусідах ЄС, включаючи Азербайджан, Банк значно збільшує свою діяльність на користь адаптації до зміни клімату та пом'якшення його наслідків: "EIB буде заохочувати спільні державні і приватні інвестиції в інновації та цифровізацію. EIB також збільшить підтримку пріоритетів "Східного партнерства ", зокрема, зміну клімату, взаємозв'язок, економічний розвиток, торгівлю і регіональну інтеграцію".