2021-12-22

Долю спецдозволу № 5568 було вирішено у судовому порядку

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Держгеонадр до ТОВ «Онікс-Трейд», в якому позивач просив анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 01.06.2012 № 5568 (видобування кам`яного вугілля, шахтоділянки № 1, № 2, № 3, виділені у межах ділянок Селезнівська № 1, 2, поля закритої шахти «Селезнівська», пласти к3в к3н строком на 19 р.), наданого ТОВ «Онікс-Трейд».

Позовну заяву було обґрунтовано тим, що відповідач, в порушення особливих умов спеціального дозволу, статей 24 та 28 Кодексу України про надра, не приступив без поважних причин протягом більш ніж двох років до користування надрами, не сплатив рентну плату за користування надрами, не надав до ДНВП  «Геоінформ України» статистичну звітність за формою 5-гр, 6-гр, 7-гр за 2014-2021 рр. та не виконав вимог розпорядчого документу.

Варто зазначити, що місце реєстрації позивача вказане на непідконтрольній Україні території, а тому, у зв’язку з неможливістю доставляти Укрпоштою документи, вони розміщувалися на офіційних веб-порталах Судової влади України та Держгеонадр. Втім, жодного відзиву на позов надано не було. Розглянувши процесуальні нюанси, суд дійшов висновку про необхідність задоволення позову ДСГНУ.

Таким чином, спецдозвіл № 5568 для ТОВ «Онікс-Трейд» було анульовано.