2021-07-22

Буріння на сланцевих родовищах США сповільниться

У другій половині 2021 року знизиться бурова активність на сланцевих родовищах Північної Америки. Це станеться на тлі швидких темпів відновлення сектора в січні-червні, а також через те, що процес пошуку нових покладів стримують обіцянки жорсткої економії, про це повідомляє Enkorr.

Незважаючи на те, що ціни на нафту досить високі, щоб почати буріння нових свердловин і збільшувати видобуток, інвестори закликали нафтогазові компанії розподіляти замість цього прибуток між акціонерами. Це означає повільныше зростання для нафтосервісних компаній, таких як Baker Hughes і Halliburton Co.

До кінця цього року в Північній Америці можуть бути додатково задіяні ще 50 бурових установок, заявив головний виконавчий директор Baker Hughes Лоренцо Сімонеллі. Це буде означати 15-відсоткове зростання щотижневоъ кількості бурових установок, що набагато нижче зростання на 39 %, яке спостерігалося в першому півріччі 2021 року.

Halliburton заявила, що [наступне] зростання [бурової активності] в США і Канаді буде повільнішим, ніж в попередні квартали.

У той же час обидва галузевих підрядника очікують, що міжнародна діяльність нафтосервісних компаній прискориться в другій половині цього року, оскільки Близький Схід нарощує бурову активність завдяки зростаючим цінам на сиру нафту.