2021-07-22

У державної шахти «Лідієвка» відізвано спецдозвіл №3708

До Донецького ОАС була подана позовна заява Держгеонадр до ДП «Шахта Лідієвка», в якій позивач просив анулювання спеціального дозволу на користування надрами №3708 від 09 грудня 2005 року. 

В обґрунтування позовних вимог, представник Державної служби геології та надр України зазначав, що ДП «Шахта Лідієвка», в порушення умов надрокористування, спецдозволу та ст. 24 Кодексу України про надра не подало до ДНВП «Геоінформ України» щорічну статистичну звітність за 2014 рік. У наслідок чого, Держгеонадрами було зупинено дію спецдозволу №3708 та надано строк ДП «Шахта Лідієвка» для усунення порушень, що виконано відповідачем не було.

В установлений законом строк, відповідачем відзив на адміністративний позов не поданий, тому суд вирішував спір за наявними матеріалами справи.

У зв`язку з тим, що місце реєстрації ДП «Шахта Лідієвка» знаходиться на непідконтрольній Україні території, ДСГНУ розмістила інформацію про припинення дії спецдозволу в «Урядовому кур`єрі».

Проаналізувавши факти, як наслідок, суд вирішив задовольнити позов Держгеонадр про анулювання спецдозволу №3708, припинивши право їх користування.