2021-07-22

Голова Держгеонадр зустрівся із представниками польської компанії PGNiG S.A.

В Києві за ініціативи польської компанії Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. (PGNiG S.A.) відбулася робоча зустріч Голови Держгеонадр Романа Опімаха з представниками польської нафтогазової компанії PGNiG S.A. з питань співпраці з Україною.

Голова Держгеонадр розповів про існуючі пропозиції в галузі видобутку вуглеводнів в Україні, а також про можливі шляхи реалізації бізнес-проєктів. Він також розповів інвесторам про можливість входження в уже діючі проєкти з надрокористування «farm-in». 

Ще одним з можливих шляхів отримати доступ до надр є участь у конкурсі на укладання угод про розподіл продукції. Такий шлях є тривалим у часі, що може зайняти до трьох років з моменту оголошення конкурсу й до визнання переможцем умов початку угоди.

Як зазначили у PGNiG, компанія зацікавлена в реалізації проєктів у галузі надрокористування на території України, оскільки тут наявний значний потенціал вуглеводневих покладів. Особливу зацікавленість у польської сторони викликають об’єкти, що знаходяться в західній частині нашої країни. Це обумовлено схожою геологією нафтогазоносних регіонів Західної України та Польщі.

«Україна зацікавлена в залученні іноземних інвестицій у розробку український надр», – поінформував Роман Опімах.