2021-07-21

Відбувся форум громад Дністровського каньйону

Зберегти Дністровський каньйон і дати поштовх до реалізації туристичного й рекреаційного потенціалу Придністерського регіону мають на меті учасники Форуму громад Дністровського каньйону «DNIESTER CANYON». Захід відбувся в селі Михальче на Городенківщині й зібрав голів 33 територіальних громад чотирьох областей, на території яких знаходиться каньйон. 

Проблеми, що потребують термінового розв’язання обговорювалися разом із представниками влади й науковцями. Зокрема, в роботі форуму взяли участь очільниця Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, керівник апарату Івано-Франківської ОДА Богдан Футерко, перші заступники голів облдержадміністрацій інших областей.

На Форумі підписано меморандум і звернення до Кабінету Міністрів України щодо напрацювання програми збереження, розвитку й популяризації Дністровського каньйону (йдеться про екологію, землеустрій, розвиток інфраструктури, туризм, рекреацію і т.д.). Це питання буде винесено вже на наступне засідання Басейнової ради, яка стане платформою для просування згенерованих ідей.