2016-08-11

Зустріч з представниками Держгеонадр та ДП «Селидіввугілля»

9 серпня відбулась зустріч з представниками Конфедерації незалежних профспілок України  та керівництвом Державної служби геології та надр України. Тема зустрічі – вирішення конфліктної ситуації, яка склалася  між державним підприємством «Селидіввугілля» та ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Шахта №1-3 «Новогродівська» у користуванні надрами.

На зустрічі представники Конфедерації незалежних профспілок України озвучили свою позицію щодо конфлікту, який склався між  ДП «Селидіввугілля»  та ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Шахта №1-3 «Новогродівська».

«Ми вважаємо, що попередня влада незаконно забрала  із користування два вугільних пласти, які  раніше знаходилися в розробці шахт об’єднання «Селидіввугілля». Наразі, вони не можуть видобувати надра із цих пластів , бо не має  спеціального дозволу на користування надрами. Ми наполягаємо на поверненні цих пластів державній компанії. Це дозволить зберегти тисячі робочих місць і забезпечити можливість подальшої роботи державного підприємства.  Саме з цього приводу ми зустрілись із керівництвом та експертами​ Держгеонадр, аби  ​знайти спільні рішення.  Після спілкування нам вдалось досягти​ прогресу і  результати зустрічі  оцінюємо зі стриманим оптимізмом», - прокоментував ситуацію заступник голови конфедерації незалежних профспілок України Ігор Княжанський.

Під час зустрічі також були присутні представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства екології та природних ресурсів, Державної фіскальної служби.

«Розуміємо, що тільки діалог допоможе всім сторонам вирішити непросту ситуацію та прийняти єдине правильне рішення. Служба розпочала цей діалог, ми вислухали аргументи один одного, обговорили можливі кроки та подальший план дій. Вирішувати це питання треба терміново, але з дотримання всіх вимог чинного законодавства. Важлива кожна деталь», - підсумував зустріч керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Довідка: В 2012 році ДП «Селидіввугілля» внесли зміни до спеціального дозволу на користування надрами. Після чого ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Шахта №1-3 «Новогродівська» отримали право видобувати кам’яне вугілля на ділянці по пласту L1. Номер спецдозволу, на основі якого діяли ТОВ «Шахта Росія» - №5614, від 25.07.2012р.