2013-02-14

Зустріч в Мінекології з президентом компанії «Венко Прикерченська ЛТД» Джимом Бауном

12 лютого 2013 року в приміщенні Міністерства екології та природних ресурсів України відбулась зустріч під головуванням Міністра Олега Проскурякова з президентом компанії «Венко Прикерченська ЛТД» Джимом Бауном.

Метою зустрічі було обговорення виконання Мирової угоди між урядом України та «Венко Прикерченська». Також було визначено подальший план дій по проекту робіт на Чорноморському шельфі.

Міністр заявив про необхідність забезпечення екологічної безпеки при проведенні шельфових робіт. Він підкреслив, що екологічна складова є одним з ключових елементів національної безпеки будь-якої держави. Тому Міністерство пред'являє жорсткі вимоги в плані дотримання екологічних нормативів компаніям, які беруть участь у проекті видобутку перспективних запасів вуглеводнів. Олег Проскуряков зазначив, що треба поєднувати оптимальне використання природних ресурсів з вимогами природоохоронних структур та екологічної громадськості. На його думку, такий баланс може бути досягнутий спільними зусиллями підприємців, вчених, експертів - під контролем Мінприроди України.

 Мінекології та природних ресурсів України